Kennismaken met leefstijlcoach PostYourLab: Mieke Beemsterboer

Hoi Mieke, vertel wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Mieke Beemsterboer, een bevlogen diëtist en leefstijlcoach. Met mijn man en drie dochters woon ik in Noord-Holland. Van jongs af aan heb ik een grote passie voor voeding en gezondheid, het was voor mij dan ook logisch om de HBO studie Voeding en Diëtetiek te volgen en dit aan te vullen met de post HBO studie leefstijlcoaching.

Als voedingsdeskundige en leefstijlcoach maak ik gebruik van mijn vakkennis, maar daarnaast ook van mijn werk- en levenservaring. Ik heb al honderden mensen begeleid naar een gezonder en fitter leven. In mijn coaching laat ik je inzien hoe je stap voor stap betere keuzes kunt maken in het dagelijks leven. Naast voeding en bewegen zijn slaap, ontspanning, balans, stress, ongezonde gewoontes en zelfvertrouwen belangrijke aandachtsgebieden. 

Zelf houd ik mijn leefstijl in balans door naast mijn werk voldoende tijd vrij te maken om te bewegen. Ik houd van een rondje hardlopen en om mijn hoofd leeg te maken ga ik graag wandelen. Ook zorg ik voor de nodige ontspanning door te schilderen of te lezen.

Verder ben ik gek op eten en uiteten gaan. Al zou je dat misschien niet verwachten van een diëtist.

Ik ben nuchter, duidelijk, respectvol, ik kan goed luisteren, heb kennis van zaken en werk gestructureerd. 

Wat houdt een e-consult met jou in? 

Tijdens het e-consult zal ik een toelichting geven op de uitslagen van de gezondheidstest en de vragenlijst over leefstijl. We zullen vooral de uitslagen bespreken die afwijken of opvallen en ik kan vragen over leefstijl en gezondheid beantwoorden. We bespreken welke mogelijkheden er zijn om je leefstijl te veranderen. Je kunt daarna zelf aan de slag met de verbeterpunten of een coaching traject volgen waarin ik je begeleid naar een gezondere leefstijl.

Hoe werkt het?  

Als je een toelichting wilt op de testresultaten of als je vragen hebt over je leefstijl, kun je een e-consult met mij boeken. Een e consult duurt 15 of 30 minuten en je kunt dit online reserveren. Je kiest zelf wanneer op de beschikbare dagdelen. Het e-consult zal telefonisch of online via Google Meet plaatsvinden.

Waarom is het belangrijk om een gezondheidstest te doen?

Een van de redenen om een gezondheidstest te doen kan zijn dat je nieuwsgierig bent naar je gezondheid. Wellicht heb je vragen over je gezondheid? Daar kun je via een gezondheidstest antwoord op krijgen. Een gezondheidstest kan je ook helpen om erachter te komen wat je zelf kunt doen om gezonder te leven.

Wat kan jij betekenen voor de PostYourLab klanten? 

In het e consult en met behulp van het invullen van de vragenlijst kan ik leefstijladviezen geven die gericht zijn op jouw uitslag en jouw situatie. Ik kan je op weg helpen om de eerste stappen te zetten om je leefstijl te verbeteren. Ik kijk daarin behalve naar voeding en bewegen ook naar slaap, stress, ontspanning, balans en ongezonde gewoontes.

Je kunt daarna zelf aan de slag met deze verbeterpunten of een coaching traject volgen waarin ik je begeleid naar een gezondere leefstijl.

Vaak weten we wel wat we moeten doen om gezonder te leven, maar lukt het je niet voldoende om het daadwerkelijk te doen.
Ook kijken veel mensen in eerste instantie alleen naar de voeding als onderdeel van een gezonde leefstijl en vergeten ze vaak wat je allemaal nog meer kunt doen om gezonder te leven.

Ik kan je helpen om je de mogelijkheden te laten inzien, keuzes te maken en kleine stappen in de goede richting te zetten. Zo kan ik je coachen, zodat je stap voor stap écht gaat doen wat je wilt doen met een gezondere leefstijl als resultaat.

Is het e-consult eenmalig of heb je hierna ook nog contact met de klant? 

Je boekt in eerste instantie voor een eenmalig consult. Daarin kan ik je leefstijladviezen geven op basis van de uitslagen van de test en vragenlijst en ik beantwoord de vragen die je hebt rondom leefstijl.

Je kunt daarna zelf aan de slag met de verbeterpunten of een coaching traject volgen waarin ik je begeleid naar een gezondere leefstijl.

In een coaching traject kan ik je ondersteunen om betere keuzes te maken in het dagelijks leven. Ik stem de leefstijlcoaching af op jouw persoonlijke situatie en help je grootste knelpunt(en) aan te pakken op jouw eigen manier. Deze werkwijze vergroot de kans op een succesvolle en duurzame verandering.

Meer lezen over een e-consult bij PostYourLab, klik hier.