Welkom op de instructie en registratiepagina van PostYourLab

Het is belangrijk om je test te registreren en de instructie voor het verzamelen van een monster goed op te volgen. Je ontvangt duidelijke stap-voor-stap instructies op basis van video’s. Het verzamelen van een monster duurt ongeveer 15 minuten, neem er de tijd voor.

Hoe werkt het?

Download de PostYourLab app via onderstaande knop voor iOS (iPhone) of Android.

Hierna registreer je de test en volg je de online instructies voor het verzamelen en verzenden van je monster.

Indien je de test wilt registreren zonder de app ga dan naar portal.postyourlab.nl.

De voordelen van de PostYourLab app

  • Je hebt de mogelijkheid om de actuele status van je monster te volgen.
  • Ontvang een bericht zodra je uitslag bekend is.
  • De app biedt de mogelijkheid om je resultaten te bekijken te downloaden of te vergelijken met eerdere testen die je hebt gedaan.
  • Bestel eenvoudig een (nieuwe) gezondheidstest.
  • Whatsapp-contact met het team van PostYourLab mogelijk bij vragen of advies.
  • Boek eenvoudig een e-consult met een leefstijlcoach voor aanvullend persoonlijk (leeftstijl)advies op basis van je testuitslag.

Instructies testen

Wanneer je de test registreert volg je vervolgens de instructies voor het verzamelen van bloed, speeksel, urine of een DNA-monster.

Het bloed wordt verzameld met een eenvoudige vingerprik. Je kunt de vingerprik zelf uitvoeren of je kunt je door iemand anders laten prikken.

Verzenden

Bloedmonster
Het bloed kan per brievenbuspost verstuurd worden, bij een buitentemperatuur tussen 4°C en 25°C.

Is de buitentemperatuur lager dan 4°C of hoger dan 25°C geef de envelop dan af bij een PostNL-locatie waar je een brief kunt posten. Of deponeer je monster in een medische brievenbus vlak voor deze geleegd wordt. Zie hier een  overzicht van medische brievenbussen. Klik op brievenbus en selecteer Medische brievenbus.

Speeksel-, DNA of urinemonster
Het monster kan kosteloos per brievenbuspost verstuurd worden (onafhankelijk van de buitentemperatuur). Voor een nog snellere uitslag bezorg je het monster op ons laboratorium in Limmen (Noord-Holland).

 

Resultaten

Meestal ontvang je binnen 24 uur, na ontvangst van het monster op ons laboratorium, een notificatie waarmee je resultaten via de app kunt inzien en downloaden.

De testuitslag van gezondheidstesten is voorzien van een toelichting en aanbeveling waarmee het mogelijk is om je resultaten positief te beïnvloeden.