Labonovum introduceert de PostYourLab Kids-kit voor labdiagnostiek

PostYourLab lanceert een afnamekit, die op een kindvriendelijke manier het verzamelen van medische monsters ten behoeve van laboratorium diagnostiek gemakkelijker maakt. De Kids-Kit maakt het mogelijk om kinderen te testen op corona door te spugen in een buisje, dus zonder vervelende neus- of keelswab. Met een kindvriendelijke wangslijmvlies swab, wordt DNA-diagnostiek uitgevoerd op lactose-intolerantie bij kinderen.

De afnamekit wordt in een vrolijk lama ontwerp geleverd, om een minder ingrijpende en kindvriendelijke ervaring te bieden. Daarbij krijgt de kleine patiënt een leuke attentie in de vorm van een ansichtkaart, stickers,  een masker en kinderpleisters. De website biedt de consument duidelijke instructie, zodat men binnen een paar minuten eenvoudig een monster kan verzamelen. Zonder bezoek aan een prikpoli of corona teststraat.

De speciaal ontwikkelde bloed- of DNA-afname buis, is voorzien van een geheime bewaarvloeistof. Hierdoor kunnen consumenten, de monsters (bloed, speeksel of DNA) gemakkelijk via PostNL versturen als medische post. Na ontvangst op het laboratorium, vindt analyse en diagnose van de monsters plaats. Daarna volgt de uitslag op een beveiligde website, voorzien van begrijpelijke uitleg in tekst en grafieken.

Op dit moment is de corona antigeen speekseltest voor kinderen te bestellen bij PostYourLab.