Preventie pakket – uitgebreid

124,50

Preventie pakket - uitgebreid

Preventief je bloed testen: maar liefst 14 testen uit 1 vingerprik.
Dit pakket bevat de volgende onderzoeken: diabetes, cholesterol, lever- en nierfunctie, vitaminen en mineralen.

Met het Preventie pakket – uitgebreid krijg je op een eenvoudige manier inzicht in je gezondheid.

Jij verzamelt thuis een paar druppels bloed met een vingerprik en stuurt dit per post naar het laboratorium. Na ontvangst van je monster op het lab ontvang je dezelfde dag de uitslag.

124,50

 • Bloedonderzoek met een eenvoudige vingerprik, gewoon vanuit huis.
 • Professionele analyse in eigen gecertificeerd medisch laboratorium.
 • Uitslag binnen 24 uur na ontvangst op het laboratorium.
 • Voor 16u besteld dezelfde dag verzonden. Gratis verzending v.a. € 50

Met het Preventie Pakket – Uitgebreid van PostYourLab krijg je op een eenvoudige manier inzicht in je gezondheid en mogelijke afwijkingen op het gebied van: diabetes, cholesterol, lever- en nierfunctie, vitaminen & mineralen. Maar liefst 14 testen uit 1 vingerprik.

Bepalingen:
Diabetes: HbA1c
Cholesterol: totaal cholesterol, HDL, LDL en triglyceriden
Leverfunctie: ALAT en gamma-GT
Nierfunctie: kreatinine en GFR
Vitaminen & mineralen: Vitamine B12, Vitamine D, Transferrine, Magnesium, Ferritine

Onderzoek: Bloed (vingerprik)

Uitleg:
Met het bloedonderzoek Preventie Pakket – Uitgebreid worden verschillende bepalingen gedaan om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je gezondheid. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende onderdelen die dit combinatie-pakket bevat:

Diabetes
HbA1c is een gemiddelde van de bloedglucosewaarden over de afgelopen 6 – 8 weken. Als de bloedglucose te hoog wordt zoals bijvoorbeeld bij diabetes dan vind je een verhoogd HbA1c.

Cholesterol
Cholesterol is een bouwsteen voor lichaamscellen en hormonen, wordt opgenomen uit het voedsel en ons lichaam produceert zelf ook cholesterol.

Er zijn verschillende vormen van cholesterol:

 • HDL-cholesterol is ook wel bekend als het goede cholesterol en speelt een rol bij het. verwijderen van cholesterol uit het lichaam.
 • LDL-cholesterol is ook wel bekend als het slechte cholesterol.
 • Triglyceriden zijn vetten die uit het voedsel worden opgenomen.

Lever
De lever heeft belangrijke functies in het lichaam, zoals het omzetten van afvalstoffen zodat deze kunnen worden uitgescheiden, het opslaan van stoffen die energie bevatten en het produceren van eiwitten. ALAT is een enzym uit de lever en Gamma-GT is een enzym dat voorkomt in de galblaas, galwegen en lever. Bij schade aan de lever door bijvoorbeeld alcohol, medicijnen of infecties kunnen deze enzymen verhoogd zijn in het bloed.

Nieren
Je nieren werken hard om je lichaam gezond te houden door afvalstoffen gedurende de dag uit je bloed te verwijderen. Kreatinine is één van deze afvalstoffen en is afkomstig van de spieren en wordt volledig door de nieren uitgescheiden.
De nierfunctie kan berekend worden met een formule (ook wel bekend als GFR). Deze formule houdt rekening met geslacht en leeftijd en wordt berekend met de kreatinine concentratie.

Vitaminen en mineralen
Vitaminen en mineralen zijn stoffen die je lichaam nodig heeft om de processen uit te kunnen voeren.
Deze test meet een aantal belangrijke vitaminen en mineralen in het bloed:

 • Vitamine B12 speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling in het lichaam.
 • Vitamine D speelt een belangrijke rol bij botopbouw, het in stand houden van botten en bij vele stofwisselingsprocessen in het lichaam. Vitamine D kan in de huid gevormd worden uit zonlicht of kan via de voeding worden opgenomen.
 • Transferrine is een eiwit wat wordt gemaakt in de lever en zorgt voor het transport van ijzer in het bloed. IJzer komt namelijk niet in vrije vorm voor in het bloed.
 • Magnesium is een belangrijke bouwsteen in het lichaam en wordt via het voedsel opgenomen. Magnesium zit in zeer veel voedingsproducten.
 • Ferritine is een stofje dat ijzer kan opslaan in het lichaam. Ferritine is dus een maat voor de ijzervoorraad.

Wil je een uitgebreid beeld krijgen van je gezondheid bestel dan dit complete Preventie Pakket – Uitgebreid. De uitslag geeft aan of de waardes op niveau zijn of dat er een tekort is.

Extra informatie

Gewicht0,107 kg
Gezondheidstesten speciaal voor

Mannen, Vrouwen

Gezondheidsthema

Gezondheid en welzijn

Mijn doelstelling is

Gewicht- en vetreductie, Gezondheid en welzijn verbeteren, Inzicht in voeding en dieet

Suggesties