Bloedonderzoek sporters – uitgebreid pakket

137,50

Bloedonderzoek sporters - uitgebreid pakket

Wil je meer inzicht in de waardes die van invloed zijn op je sportprestaties? Het is een compleet pakket samengesteld met bepalingen die voor jou als sporter van belang zijn. In dit Sportprestaties pakket – uitgebreid ligt de focus op fitheid, voedingsstatus en orgaanfuncties.

Of jij je nu richt op het verbeteren van je uithoudingsvermogen, conditie of kracht wij geven je inzicht op punten die je kunt verbeteren zoals vitaminen mineralen en cholesterol.

Ons medisch team heeft een bloedtest uit een vingerprik samengesteld speciaal voor sporters. Met als doel je te helpen bij het optimaliseren van je conditie en verbeteren van je sportprestaties. Deze test is zowel voor recreatieve als professionele sporters.

 

137,50

 • Bloedonderzoek met een eenvoudige vingerprik, gewoon vanuit huis.
 • Professionele analyse in eigen ISO gecertificeerd medisch laboratorium.
 • Uitslag test binnen 24 uur na ontvangst op het laboratorium.
 • Voor 16.00 besteld dezelfde dag verzonden. Gratis verzending.

Wil jij als sporter optimaal presteren? Wil je weten waarom je prestaties achterblijven of waarom je conditie niet verbetert?
Het kan zo zijn dat je bloedwaardes een rol spelen.

Waarom je bloed laten onderzoeken als sporter?
Krijg meer inzicht in waardes en motivatie om je sportprestaties te evalueren en waar nodig te beïnvloeden.

Met de bloedwaardes uit het sportpakket krijg je inzicht in specifieke bloedwaardes die van invloed zijn op je sportprestaties. Wanneer er specifieke bloedwaardes uit balans zijn kan dit nadelig effect hebben op je sportprestaties. Op basis van de testuitslagen kun je gericht aan de slag gaan om deze waardes positief te beïnvloeden en hiermee ook je sportprestaties.

Totaal 18 bepalingen:

 • CRP: Ontstekingswaarde
 • Cholesterol: totaal cholesterol, HDL, LDL, triglyceriden
 • Hormoonhuishouding: testosteron (incl. SHBG), TSH (Thyroid Stimulerend Hormoon oftewel schildklierfunctie)
 • Vitaminen & mineralen: vitamine B12, Vitamine D, Magnesium, Transferrine, Ferritine
 • Diabetes: HbA1c
 • Leverfunctie: ALAT en gamma-GT
 • Nierfunctie: Kreatinine incl. eGFR

Onderzoek: bloed (vingerprik)

Uitleg:

Wat wordt er gemeten:
Met de bepaling CRP onderzoek je of er aanwijzingen zijn voor infectie, ontsteking en/of weefselschade.

We onderzoeken of er sprake is van verstoorde bloedsuikerspiegel met de bepaling HbA1c. (Pre)diabetes is een toenemend probleem, bij een steeds groter deel van de bevolking. Mensen met verhoogd HbA1c kunnen dit beïnvloeden door te sporten. Zo heeft sporten en bewegen ook positief effect op je cholesterol.

Hormonen en sporten zijn met elkaar verbonden. Tijdens het trainen zorg je voor de aanmaak van verschillende hormonen. Testosteron is een van de bekendste mannelijke geslachtshormonen. Ook vrouwen maken testosteron aan. Dit hormoon is belangrijk voor de opbouw van je spieren. De effecten van krachttraining zijn bijvoorbeeld groter als je over voldoende testosteron beschikt. Ook wordt het hormoon TSH gemeten om de functie van de schildklier te onderzoeken, dit schildklierhormoon is belangrijk omdat dit voor een groot deel het energiepeil van het lichaam bepaalt.

De algemene staat van de lever wordt onderzocht met de bepalingen ALAT en Gamma-GT. Een gezonde nierfunctie is van groot belang: de nieren krijgen veel te verwerken bij intensieve training en mogelijke dehydratatie: we onderzoeken de werking van de nier met de bepaling van kreatinine waarbij ook de berekende eGFR wordt gerapporteerd.
IJzer is onmisbaar voor de vorming van rode bloedcellen, maar een teveel aan ijzer (gemeten via ferritine) kan schadelijk zijn voor organen als lever, hart en je bloedsuikerspiegels. IJzer wordt getransporteerd door het lichaam via transferrine.

Magnesium draagt bij aan het behoud van soepele en sterke spieren. Als je veel sport heb je soms een groter behoefte aan magnesium. Wist je dat je tijdens het sporten magnesium kunt verliezen met zweten. Dit is echter nooit de oorzaak voor een verlaagd magnesium.

Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het sterk houden van je botten en spieren en is ook belangrijk voor je spierkracht.

Vitamine B12 is van belang bij de vorming van rode bloedcellen. En draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels, het helpt ook om vermoeidheid en moeheid te verminderen en het ondersteunen van het immuunsysteem en energiestofwisseling.

Lees er meer over in onze blog: Bloedtest voor sporters – Welke bloedwaarden zijn interessant om te weten als sporter?

Hoe werkt de PostYourLab-methode?

Bestellen test
Je ontvangt een brievenbuspakketje met alle materialen om eenvoudig bloed te verzamelen via een vingerprik. Je volgt online stap voor stap de video-instructies en meld je monster aan via de PostYourLab app of via het beveiligde online platform.

Verzending bloedmonster
Wij maken gebruik van een unieke bewaarvloeistof waardoor je bloed geconserveerd wordt en per brievenpost verstuurd kan worden.

Uitslag
Na ontvangst van het bloed op het laboratorium is de uitslag van de test meestal dezelfde werkdag bekend. Je ontvangt een notificatie wanneer je testuitslag beschikbaar is en je deze. De testuitslagen worden voorzien van een heldere toelichting en aanbevelingen.

Extra informatie

Gewicht0,120 kg
Mijn doelstelling is

Sportprestaties verbeteren