Voedselallergie test

124,50

Voedselallergie test

Vermoed je een voedselallergie? Omdat je steeds klachten ervaart na het eten van bepaalde voedingsmiddelen? Het team van medisch specialisten heeft een compleet pakket samengesteld waarin sIgE tegen de meest voorkomende voedselallergieën worden getest.

Dit hoeft overigens niet altijd een voedselallergie te zijn. Er zijn ook voedingsmiddelen die een niet-allergische reactie geven.

Vermoed je naast een voedselallergie mogelijk ook een inhalatie-allergie kies dan bijvoorbeeld de Allergietest – Uitgebreid. Een zeer compleet testpakket met een zorgvuldig geselecteerd aantal van de meest voorkomende allergenen. Ook is het mogelijk om verschillende pakketten met elkaar te combineren.

Beste bezoeker,

Tijdens deze zomervakantie gaan wij ons laboratorium volledig vernieuwen. Wij streven ernaar om op 1 September weer operationeel te zijn.

Onze excuses voor het eventuele ongemak. Wij hopen u dan weer terug te zien.

Met vriendelijke groet,
Team PostYourLab

Artikelnummer: 8719324619295 Categorie: Tags: ,
 • Verzamel thuis eenvoudig een monster.
 • Analyse in eigen ISO gecertificeerd medisch laboratorium.
 • Uitgebreid uitslagenrapport.
 • Testresultaat binnen 10 werkdagen.

Specifiek IgE-bloedonderzoek (sIgE) op de meest voorkomende allergieën voor voedingsmiddelen. Ons team van medisch specialisten heeft een compleet pakket samengesteld waarin sIgE tegen de meest voorkomende voedselallergieën worden gemeten. Deze voedselallergie test meet de 12 meest voorkomende allergenen.

Klachten die bij een voedselallergie voorkomen ontstaan meestal snel na het eten van het voedingsmiddel. Bij jonge kinderen bestaan de klachten meestal uit maag-, darmklachten en huidklachten (bijv. eczeem). Bij volwassenen zijn de klachten die kunnen ontstaan zeer divers en verschillen vaak per persoon.

Bepalingen (sIgE)

 • Kippeneiwit
 • Koemelk
 • Tarwe
 • Sojabonen
 • Pinda
 • Hazelnoot
 • Cashewnoot
 • Kabeljauw
 • Garnaal
 • Mosselen
 • Tonijn
 • Zalm

Onderzoek: bloed (vingerprik)

De volgende klachten passen bij een allergische reactie op voedsel:

Klachten die bij een voedselallergie voorkomen ontstaan meestal snel na het eten van het voedingsmiddel. Bij jonge kinderen bestaan de klachten meestal uit maag-, darmklachten en huidklachten (bijv. eczeem). Bij volwassenen zijn de klachten die kunnen ontstaan zeer divers en verschillen vaak per persoon.

Maagdarmstelsel:
Een typische allergische reactie op voedsel bestaat uit een jeukend gevoel in de mond. Dit kan gevolgd worden door (het gevoel van) zwelling van de lippen en de keel (soms ook de ogen), misselijkheid, buikpijn en overgeven.

Huidreacties:
Ook kunnen huidreacties ontstaan (jeuk, uitslag, galbulten).

Hart- en vaatklachten/anafylaxie:
In zeer ernstige gevallen kunnen er klachten aan het hart- en vaatstelsel ontstaan zoals bloeddrukdaling, duizeligheid, flauwvallen en anafylactische shock. Een anafylactische shock is een zeer ernstige (mogelijk fatale) allergische reactie die plotseling optreedt en waarbij meerdere organen betrokken zijn. Gelukkig komt zo’n heftige allergische reactie niet vaak voor.

Luchtwegen:
Astmatische klachten, bronchitis, kortademigheid en benauwdheid, neus- of oogklachten.

Allergische reactie
Wist je dat een allergische reactie op voedsel pas ontstaat na herhaald contact met bepaalde eiwitten uit de voeding? Ons lichaam reageert hierop door specifieke afweerstoffen van het type IgE aan te maken (sIgE). Hierdoor ontstaat de gevoeligheid voor dit bepaalde eiwit. Dat noemen we ‘sensibilisatie’.

Wanneer testen
Een algemene eigenschap van allergie testen is dat ook bij afwezigheid van allergische klachten de sIgE test soms positief kan zijn. In dit geval is er geen sprake van een allergie. Wij raden dan ook af om zonder dat je klachten hebt te testen op allergieën.

Hoe het werkt
Je verzamelt thuis een bloedmonster met een eenvoudige vingerprik. Vervolgens stuur je het monster per post naar ons laboratorium waar het monster betrouwbaar getest wordt. Wanneer je allergisch bent, zal er uit de bloedtest blijken dat deze specifieke IgE antilichamen worden aangemaakt in je bloed tegen de allergenen waarvoor je allergisch bent.

Over de uitslag
De uitslag van de bloedtest wordt weergegeven in een positieve of negatieve testuitslag en toegelicht met de gemeten concentratie. De hoogte van de concentratie sIgE voorspelt niet hoe erg de allergische reactie zal zijn. Het is wel zo dat hoe meer sIgE aanwezig is, des te groter de kans is op een allergische reactie op het geteste allergeen. Een verhoogde concentratie antistoffen in combinatie met allergische klachten is een sterke aanwijzing voor een allergie.

Wij adviseren om bij een verhoogde concentratie sIgE in combinatie met klachten die passen bij een allergie altijd een (huis)arts te raadplegen voor definitieve vaststelling en eventuele behandeling van je klachten.

Hoe werkt de PostYourLab-methode?

Bestellen test
Je ontvangt een brievenbuspakketje met alle materialen om eenvoudig bloed te verzamelen via een vingerprik. Je volgt online stap voor stap de video-instructies en meld je monster aan via het beveiligde online platform.

Verzending bloedmonster
We maken gebruik van een unieke bewaarvloeistof waardoor je bloed geconserveerd wordt en per brievenpost verstuurd kan worden.

Uitslag
Na ontvangst van het bloed op het laboratorium is de uitslag van de test binnen 10 werkdagen bekend. Je ontvangt een notificatie waarmee je de testuitslag online kunt inzien en downloaden. De testuitslagen worden voorzien van een heldere toelichting en aanbevelingen.

Extra informatie

Gewicht0,120 kg
Gezondheidsthema

Allergieën

Mijn doelstelling is

Inzicht in allergieën

Suggesties