Vermoeidheid testpakket

84,50

Vermoeidheid testpakket

Wat is de oorzaak van jouw vermoeidheid?
Vermoeidheid kan naast slaaptekort ook heel veel andere diverse oorzaken hebben.
Met het uitgebreide vermoeidheidspakket worden de belangrijkste oorzaken of organen onderzocht.

Heb je last van onverklaarbare vermoeidheid? Doe dan eens deze test.

84,50

  • Bloedonderzoek met een eenvoudige vingerprik, gewoon vanuit huis.
  • Professionele analyse in eigen gecertificeerd medisch laboratorium.
  • Uitslag binnen 24 uur na ontvangst op het laboratorium.
  • Voor 16.00u besteld dezelfde dag verzonden. Gratis verzending v.a. € 50.

Wat is de oorzaak van jouw vermoeidheid?

Vermoeidheid kan naast slaaptekort ook heel veel andere diverse oorzaken hebben. Met het vermoeidheidspakket worden de belangrijkste oorzaken of organen onderzocht:

Onderzoek: bloed (vingerprik)

Bepalingen:
– HbA1c (Diabetes)
– TSH (schildklier)
– Hemoglobine/rode bloedcellen (bloedarmoede)
– ferritine/vitamine B12/vitamine D (vitaminen)
– kreatinine/eGFR (nierfunctie)
– CRP en witte bloedcellen (ontsteking)

Diabetes
HbA1c is een gemiddelde van de bloedglucosewaarden over de afgelopen 6 – 8 weken. Dit geeft beter inzicht dan een nuchter geprikte glucose omdat dat een momentopname is. Als de bloedglucose te hoog wordt zoals bijvoorbeeld bij diabetes dan vind je een verhoogd HbA1c.

Schildklier
De schildklier is verantwoordelijk voor onder meer het goed functioneren van de stofwisseling en is hiermee essentieel voor uw gezondheid en welzijn. Het regelt ook hoe snel je hart klopt en hoe snel je lichaam calorieën verbrandt. Deze test meet het schildklierstimulerend hormoon (TSH). TSH wordt gemaakt in de hersenen en zorgt ervoor dat schildklierhormonen door de schildklier worden geproduceerd.

Bloedarmoede
Bloedarmoede (anemie) is een aandoening waarbij er te weinig rode bloedcellen (erytrocyten) in het bloed aanwezig zijn of deze minder goed werkzaam zijn. Dit kan te maken hebben met een tekort aan hemoglobine (Hb in bloed), dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof. De belangrijkste oorzaak van bloedarmoede is een tekort aan ijzer in de voeding. Witte bloedcellen (leukocyten) spelen een belangrijke rol bij de afweer van het lichaam tegen ziekteverwekkers.

Vitaminen
Bloedarmoede kan komen door bijvoorbeeld een tekort aan ijzer (ferritine test) of een tekort aan vitamine B12. Vitamine D is onmisbaar voor een goede spier- en hersenfunctie, verschillende stofwisselingsprocessen en de afweer. De wetenschappelijke bewijzen stapelen zich op dat een hoge concentratie vitamine D in het bloed beschermd tegen ernstig verloop van een corona infectie. Daarnaast lijken er steeds meer verbanden te bestaan tussen een laag vitamine D en auto-immuunziekten, hart- en vaatziekten, kanker en andere ziekten,

Nieren
Je nieren werken hard om je lichaam gezond te houden door afvalstoffen gedurende de dag uit je bloed te verwijderen. Zonder de nieren zouden deze afvalstoffen zich ophopen in het lichaam en schade kunnen veroorzaken.

Kreatinine is één van deze afvalstoffen en is afkomstig van de spieren en wordt volledig door de nieren uitgescheiden.
De nierfunctie kan berekend worden met een formule (ook wel bekend als GFR). Deze formule houdt rekening met geslacht en leeftijd en wordt berekend met de kreatinine concentratie.

Ontsteking
De concentratie C-reactief proteïne (CRP) is een maat voor ontsteking. CRP stijgt naarmate er meer of ernstigere ontstekingen of infecties zijn. Witte bloedcellen spelen een belangrijke rol bij de afweer van het lichaam tegen ziekteverwekkers.

Hoe werkt de PostYourLab-methode?
Bestellen test
Je ontvangt een brievenbuspakketje met alle materialen om eenvoudig bloed te verzamelen via een vingerprik. Je volgt online stap voor stap de video-instructies en meld je monster aan via het beveiligde online platform.

Verzending bloedmonster 
We maken gebruik van een unieke bewaarvloeistof waardoor je bloed geconserveerd wordt en per brievenpost verstuurd kan worden.

Uitslag
Na ontvangst van het bloed op het laboratorium is de uitslag van de test meestal dezelfde werkdag bekend. Je ontvangt een sms-bericht waarmee je de testuitslag online kunt inzien en downloaden. De testuitslagen worden voorzien van een heldere toelichting.

Extra informatie

Gewicht0,120 kg
Gezondheidstesten speciaal voor

Mannen, Vrouwen

Gezondheidsthema

Gezondheid en welzijn

Suggesties