Huisdieren allergie test

52,50

Huisdieren allergie test

Ben ik allergisch voor huisdieren? Met deze allergietest onderzoek je de kans op een allergische reactie tegen huidschilfers van honden, katten en paarden.

De allergische klachten ontstaan meestal direct nadat je in aanraking bent geweest met deze inhalatieallergenen. Klachten die voorkomen bij een inhalatie-allergie lijken erg op verkoudheidsklachten. Echter bij een allergie houden de klachten langer aan en verdwijnen ze niet na een aantal dagen.

De symptomen van een allergie tegen huisdieren kunnen voor een deel overeenkomen met die van een allergie voor bomen, grassen en huisstofmijt. Indien je niet zeker weet welke van deze allergenen jouw klachten veroorzaakt kun je ook voor de Inhalatie allergenen test kiezen. Hierin zitten alle meest voorkomende inhalatieallergenen.

52,50

Artikelnummer: 8719324619332 Categorie: Tag:
 • Bloedonderzoek met een eenvoudige vingerprik, gewoon vanuit huis.
 • Professionele analyse in eigen gecertificeerd medisch laboratorium.
 • Uitgebreid uitslagenrapport.
 • Testresultaat binnen 10 werkdagen.

Ben ik allergisch voor huisdieren? Een allergie voor katten en honden komt veel voor.

Met de betrouwbare PostYourLab Huisdieren allergie test worden de specifieke IgE antistoffen tegen inhalatieallergenen in je bloed gemeten. Zo weet je hoe groot de kans is dat je allergisch bent.

Het laboratorium meet de concentratie specifieke IgE-antistoffen in het monster tegen de volgende allergenen.

Bepalingen (sIgE)

 • Katten (huidschilfers)
 • Paarden (huidschilfers)
 • Honden (huidschilfers)

Met dit pakket test je sIgE tegen de meest voorkomende allergenen bij (huis)dieren.

Onderzoek: bloed (vingerprik)

Veel voorkomende symptomen:

Bij een allergische reactie reageert het lichaam overmatig op een lichaamsvreemde stof.  De volgende symptomen kunnen wijzen op een allergische reactie.

 • Neusklachten: loopneus, niezen, verstopte neus.
 • Oogklachten: rode tranende, jeukende ogen.
 • Longproblemen: kortademigheid, hoesten, piepende ademhaling.
 • Huidproblemen: eczeem, netelroos.

Allergische reactie
Wist je dat een allergische reactie op voedsel pas ontstaat na herhaald contact met bepaalde eiwitten uit de voeding? Ons lichaam reageert hierop door specifieke afweerstoffen van het type IgE aan te maken (sIgE). Hierdoor ontstaat de gevoeligheid voor dit bepaalde eiwit. Dat noemen we ‘sensibilisatie’.

Wanneer testen
Een algemene eigenschap van allergie testen is dat ook bij afwezigheid van allergische klachten de sIgE test soms positief kan zijn. In dit geval is er geen sprake van een allergie. Wij raden dan ook af om zonder dat je klachten hebt te testen op allergieën.

Hoe het werkt
Je verzamelt thuis een bloedmonster met een eenvoudige vingerprik. Vervolgens stuur je het monster per post naar ons laboratorium waar het monster betrouwbaar getest wordt. Wanneer je allergisch bent, zal er uit de bloedtest blijken dat deze specifieke sIgE antilichamen worden aangemaakt in je bloed tegen de allergenen waarvoor je allergisch bent.

Over de uitslag
De uitslag van de bloedtest wordt weergegeven in een positieve of negatieve testuitslag en toegelicht met de gemeten concentratie. De hoogte van de concentratie sIgE voorspelt niet hoe erg de allergische reactie zal zijn. Het is wel zo dat hoe meer sIgE aanwezig is, des te groter de kans is op een allergische reactie op het geteste allergeen. Een verhoogde concentratie antistoffen in combinatie met allergische klachten is een sterke aanwijzing voor een allergie.

Wij adviseren om bij een verhoogde concentratie sIgE in combinatie met klachten die passen bij een allergie altijd een (huis)arts te raadplegen voor definitieve vaststelling en eventuele behandeling van je klachten.

Hoe werkt de PostYourLab-methode?

Bestellen test
Je ontvangt een brievenbuspakketje met alle materialen om eenvoudig bloed te verzamelen via een vingerprik. Je volgt online stap voor stap de video-instructies en meld je monster aan via het beveiligde online platform.

Verzending bloedmonster
We maken gebruik van een unieke bewaarvloeistof waardoor je bloed geconserveerd wordt en per brievenpost verstuurd kan worden.

Uitslag
Na ontvangst van het bloed op het laboratorium is de uitslag van de test binnen 10 werkdagen bekend. Je ontvangt een notificatie waarmee je de testuitslag online kunt inzien en downloaden. De testuitslagen worden voorzien van een heldere toelichting en aanbevelingen.

 

Extra informatie

Gewicht0,120 kg
Gezondheidsthema

Allergieën

Mijn doelstelling is

Inzicht in allergieën

Suggesties