Hormonen test man

49,50

Hormonen test man

Hormonen zijn van invloed op veel processen in je lichaam. Het mannelijk geslachtshormoon regelt de vetopslag, de bloedglucose concentratie en bloeddruk en heeft het een invloed op de stevigheid van het bot (botdichtheid) en de groei van spieren. Wil jij ook meer inzicht in je hormoonhuishouding?

49,50

  • Bloedonderzoek met een eenvoudige vingerprik, gewoon vanuit huis.
  • Professionele analyse in eigen gecertificeerd medisch laboratorium.
  • Uitslag test binnen 24 uur na ontvangst op het laboratorium.
  • Voor 16u besteld dezelfde dag verzonden. Gratis verzending v.a. € 50,-

Hormonen zijn van invloed op veel processen in je lichaam.
Wil jij ook meer inzicht in je hormoonhuishouding?

Bepalingen: LH/SHBG/mannelijk geslachtshormoon (totaal testosteron)
Onderzoek: bloed (vingerprik)

Uitleg: 10% van de mannen boven de 50 jaar heeft een te laag niveau mannelijk geslachtshormoon (testos). Dit mannelijk hormoon regelt de vetopslag, de bloedglucose concentratie en bloeddruk en heeft het een invloed op de stevigheid van het bot (botdichtheid) en de groei van spieren. Verder heeft het hormoon een duidelijke invloed op de kwaliteit van de erectie, de werking van de prostaat en de aanmaak van sperma. Ook is het essentieel voor het libido (zin in seks). Tenslotte speelt het een rol bij (het voorkomen van) depressies.
De belangrijkste hormonen bij de man zijn het mannelijk geslachtshormoon (testos) en luteïniserend hormoon (LH). LH wordt aangemaakt in de hypofyse en zet cellen in de testikels aan tot de productie van het mannelijk geslachtshormoon. Dit hormoon wordt aangemaakt in met name de testikels.

Het SHBG is het hormoon bindend eiwit waar het mannelijk hormoon (testos) aan gebonden zit in het bloed. Slechts 2-3% van het mannelijk geslachtshormoon in het bloed is in de vrije vorm aanwezig. De rest zit gebonden aan SHBG en albumine. Het resultaat van het mannelijk geslachtshormoon is alleen goed te interpreteren bij een normaal SHBG.

Advies:
Verzamel een bloedmonster tussen 8.00 en 10.00 ‘s morgens. Door consequent tussen deze tijden te prikken kun je opeenvolgende waarden beter met elkaar vergelijken.

Hoe werkt de PostYourLab-methode?
Bestellen test
Je ontvangt een brievenbuspakketje met alle materialen om eenvoudig bloed te verzamelen via een vingerprik. Je volgt online stap voor stap de video-instructies en meld je monster aan via het beveiligde online platform.

Verzending bloedmonster 
We maken gebruik van een unieke bewaarvloeistof waardoor je bloed geconserveerd wordt en per brievenpost verstuurd kan worden.

Uitslag
Na ontvangst van het bloed op het laboratorium is de uitslag van de test meestal dezelfde werkdag bekend. Je ontvangt een sms-bericht waarmee je de testuitslag online kunt inzien en downloaden. De testuitslagen worden voorzien van een heldere toelichting.

Extra informatie

Gewicht0,107 kg
Gezondheidstesten speciaal voor

Mannen

Gezondheidsthema

Hormonen, schildklier, vruchtbaarheid

Mijn doelstelling is

Sportprestaties verbeteren

Suggesties