Hooikoorts test

52,50

Hooikoorts test

Heb ik hooikoorts? Met de allergietest hooikoorts kan je jouw kans op een allergie tegen de meest voorkomende grassen en pollensoorten (Timotee Gras, Bijvoet en Berk) testen. 

Vermoed je dat je allergisch bent voor graspollen en/of boompollen? Of vermoed je dat je meerdere inhalatie allergieën hebt dan adviseren wij de Inhalatie allergenen test (incl. allergietest tegen huisstofmijt en huisdieren).

Denk je dat je naast inhalatie allergie ook last hebt van allergische reactie op voedingsmiddelen dan is het meest complete pakket misschien wat voor jou: de Allergietest – Uitgebreid. Deze allergietest omvat namelijk naast de inhalatie allergenen ook huisdier-, noten-, pinda- en voedselallergenen.

52,50

Artikelnummer: 8719324619349 Categorie: Tags: , , ,
 • Bloedonderzoek met een eenvoudige vingerprik, gewoon vanuit huis.
 • Betrouwbare analyse in eigen gecertificeerd laboratorium.
 • Uitgebreid uitslagenrapport.
 • Testresultaat binnen 10 werkdagen.

Wist je dat maar liefst 1 op de 8 personen in Europa last heeft van hooikoorts.

De PostYourLab hooikoorts test informeert je over de gras- en boompollen waar je mogelijk je klachten van hebt.
Op ons laboratorium meten wij de concentratie IgE-antistoffen in jouw bloed specifiek tegen de volgende allergenen:

Bepalingen (sIgE)
Met dit pakket test je sIgE tegen de meest voorkomende allergenen bij hooikoorts:

 • Timotee gras
 • Bijvoet
 • Berk

Onderzoek: bloed (vingerprik)

Veel voorkomende symptomen:
Bij een allergie voor boom en/of graspollen kun je last hebben van o.a. je ogen, neus en/of luchtwegen. De klachten lijken vaak op verkoudheidsklachten. Niet iedereen heeft last van alle klachten en symptomen. Hieronder een overzicht van veelvoorkomende klachten:

 • Niezen
 • Tranende en jeukende ogen
 • Verstopte neus
 • Jeuk in de keel en mond
 • Loopneus
 • Geïrriteerde luchtpijp

Allergische reactie
Wist je dat een allergische reactie op voedsel pas ontstaat na herhaald contact met bepaalde eiwitten uit de voeding? Ons lichaam reageert hierop door specifieke afweerstoffen van het type IgE aan te maken (sIgE). Hierdoor ontstaat de gevoeligheid voor dit bepaalde eiwit. Dat noemen we ‘sensibilisatie’.

Wanneer testen
Een algemene eigenschap van allergie testen is dat ook bij afwezigheid van allergische klachten de sIgE test soms positief kan zijn. In dit geval is er geen sprake van een allergie. Wij raden dan ook af om zonder dat je klachten hebt te testen op allergieën.

Hoe het werkt
Je verzamelt thuis een bloedmonster met een eenvoudige vingerprik. Vervolgens stuur je het monster per post naar ons laboratorium waar het monster betrouwbaar getest wordt. Wanneer je allergisch bent, zal er uit de bloedtest blijken dat deze specifieke IgE antilichamen worden aangemaakt in je bloed tegen de allergenen waarvoor je allergisch bent.

Over de uitslag
De uitslag van de bloedtest wordt weergegeven in een positieve of negatieve testuitslag en toegelicht met de gemeten concentratie. De hoogte van de concentratie sIgE voorspelt niet hoe erg de allergische reactie zal zijn. Het is wel zo dat hoe meer sIgE aanwezig is, des te groter de kans is op een allergische reactie op het geteste allergeen. Een verhoogde concentratie antistoffen in combinatie met allergische klachten is een sterke aanwijzing voor een allergie.

Mensen met hooikoorts kunnen ook allergisch reageren op bepaalde voedingsmiddelen. Dit komt omdat het immuunsysteem geen onderscheid kan maken tussen deze eiwitstructuren. Er kan dan een allergische reactie ontstaan op voedingsmiddelen. Dit wordt kruisreactiviteit genoemd. Alle bekende kruisreacties worden bij betreffende uitslag vermeld.

Het komt echter ook voor dat de waarde verhoogd is zonder dat er klachten die wijzen op een allergie aanwezig zijn.

Wij adviseren om bij een verhoogde concentratie sIgE in combinatie met klachten die passen bij  een allergie altijd een (huis)arts te raadplegen voor definitieve vaststelling en eventuele behandeling van je klachten.

Hoe werkt de PostYourLab-methode?

Bestellen test
Je ontvangt een brievenbuspakketje met alle materialen om eenvoudig bloed te verzamelen via een vingerprik. Je volgt online stap voor stap de video-instructies en meld je monster aan via het beveiligde online platform.

Verzending bloedmonster
We maken gebruik van een unieke bewaarvloeistof waardoor je bloed geconserveerd wordt en per brievenpost verstuurd kan worden.

Uitslag
Na ontvangst van het bloed op het laboratorium is de uitslag van de test binnen 10 werkdagen bekend. Je ontvangt een notificatie waarmee je de testuitslag online kunt inzien en downloaden. De testuitslagen worden voorzien van een heldere toelichting en aanbevelingen.

Extra informatie

Gewicht0,120 kg
Gezondheidsthema

Allergieën

Mijn doelstelling is

Inzicht in allergieën

Suggesties