Vegetariër en vegan bloedtest – basis

67,50

Vegetariër en vegan bloedtest - basis

Volg je een dieet waarbij je geen of beperkt dierlijke producten eet en vind je het fijn om periodiek je bloed te testen op de belangrijkste voedingsstoffen? Dan is deze combinatie er speciaal voor jou. Vegetariërs, veganisten en anderen die een dieet volgen zonder of met beperkte inname van dierlijke producten krijgen hiermee meer inzicht of de voeding voldoende essentiële voedingsstoffen bevat.

67,50

Artikelnummer: 8719324619462 Categorieën: , Tags: , , ,
  • Thuistest met een vingerprik.
  • Professionele analyse in eigen ISO gecertificeerd medisch laboratorium.
  • Uitgebreid testrapport binnen 24 uur na ontvangst op het laboratorium.
  • Voor 16.00u besteld dezelfde dag verzonden. Gratis verzending.

Krijg jij voldoende voedingsstoffen binnen bij het volgen een vegetarisch of vegan dieet?

Volg je een dieet waarbij je geen of beperkt dierlijke producten eet en vind je het fijn om periodiek je bloed te testen op de belangrijkste voedingsstoffen? Dan is deze bloedtest er speciaal voor jou. Vegetariërs, veganisten en anderen die een dieet volgen zonder of met beperkte inname van dierlijke producten krijgen hiermee meer inzicht of de voeding voldoende essentiële voedingsstoffen bevat.

Onze medisch specialisten hebben een selectie gemaakt uit ons aanbod preventieve gezondheidstesten. Wij bieden alleen relevante gezondheidstesten die gebaseerd zijn op wetenschappelijke feiten en inzichten.

Vegetariërs en veganisten kiezen ervoor om geen of beperkt vlees/vis en/of dierlijke producten te eten. Echter, bevatten vlees en vis een aantal belangrijke voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B12 en ijzer.

Onderzoek: Bloed (vingerprik)

Bepalingen (totaal 9 bepalingen):
• Vitamine B12 / vitamine D (vitaminen)
• Ferritine / Transferrine / magnesium (mineralen)
• Totaal cholesterol, HDL-cholesterol, LDL-cholesterol, Triglyceriden

Wil je ook je weten of er sprake is van bloedarmoede kies dan voor de vegetariër bloedtest – uitgebreid waaraan onderstaande bepalingen zijn toegevoegd.
• Hemoglobine / rode bloedcellen (bloedarmoede)
• Witte bloedcellen (afweer)

Omschrijving
Met dit testpakket worden er verschillende stoffen in jouw bloed gemeten. De stoffen die gemeten worden zijn vitamine B12, vitamine D, hemoglobine, het rode en witte bloedbeeld, ferritine, transferrine en magnesium. Deze stoffen geven meer inzicht in jouw voeding en dieet. Met de uitkomsten van deze test weet je of je de juiste en/of voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Bij eventuele tekorten is het mogelijk om bij te sturen.

Tekorten die kunnen voorkomen bij vegetariërs of veganisten :

Vitamine B12
Vitamine B12 speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling in het lichaam. Daarnaast is een vitamine B12 tekort ook een van de meest voorkomende problemen bij vegetariërs en veganisten.

Vitamine D
Vitamine D speelt een belangrijke rol bij botopbouw, het in stand houden van botten en bij vele stofwisselingsprocessen in het lichaam. Vitamine D kan in de huid gevormd worden uit zonlicht of kan via de voeding worden opgenomen.

Ferritine
Ferritine is een stofje dat ijzer kan opslaan in het lichaam. Ferritine is dus een maat voor de ijzervoorraad.

Magnesium
Magnesium is een belangrijke bouwsteen in het lichaam en wordt via het voedsel opgenomen. Magnesium zit in zeer veel voedingsproducten.

Transferrine
Transferrine is een eiwit wat wordt gemaakt in de lever en zorgt voor het transport van ijzer in het bloed. IJzer komt namelijk niet in vrije vorm voor in het bloed.

Hoe werkt de PostYourLab-methode?

Bestellen test
Je ontvangt een brievenbuspakketje met alle materialen om eenvoudig bloed te verzamelen via een vingerprik. Je volgt online stap voor stap de video-instructies en meld je monster aan via de PostYourLab app of via het beveiligde online platform.

Verzending bloedmonster
Wij maken gebruik van een unieke bewaarvloeistof waardoor je bloed geconserveerd wordt en per brievenpost verstuurd kan worden.

Uitslag
Na ontvangst van het bloed op het laboratorium is de uitslag van de test meestal dezelfde werkdag bekend. Je ontvangt een notificatie wanneer je testuitslag beschikbaar is en je deze. De testuitslagen worden voorzien van een heldere toelichting en aanbevelingen.

 

Extra informatie

Gezondheidsthema

Voeding

Mijn doelstelling is

Inzicht in voeding en dieet

Suggesties